Tanquen la meitat d’oficines de la Seguretat Social a Barcelona

Us reproduïm la notícia apareguda a la televisió local de Barcelona Betevé.

Des d’aquest dilluns l’oficina del passatge de Mercader deixa d’atendre els usuaris i els treballadors es traslladaran a les Drassanes

Els treballadors asseguren que el tancament d’oficines està generant saturació i llargues cues a l’hora de fer els tràmits. A l’octubre, la ciutat passarà de tenir 10 oficines (les que hi havia fins a l’any 2010) a quatre. La del carrer d’Aragó continuarà sent la seu central de l’Administració de la Seguretat Social.

En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, el representant sindicat de la CGT Juli Camps, ha explicat que el tancament d’oficines està generant molta «frustració» entre els treballadors. Assegura que s’està sobresaturant el servei i que no poden atendre adequadament els ciutadans. El tancament respon a la voluntat del govern central per potenciar els tràmits per la via electrònica. A l’octubre (quan està previst que tanqui l’oficina de Gràcia), estaran en funcionament quatre oficines: la de Drassanes, la del carrer de la Indústria, la del carrer de Rocafort i la que hi ha al districte de Nou Barris (al carrer de Marie Curie). Camps assegura que han reclamat diverses vegades la contractació de 140 persones , que corresponen a les baixes no cobertes per jubilacions els darrers quatre anys, però que no els han fet cas.

Dolors Maturana, també representant sindical i treballadora de la seu del passatge de Mercader, ha explicat que el tancament d’aquesta oficina deixarà el centre de la ciutat sense aquest servei. Maturana diu que feia 23 anys que l’oficina estava en funcionament i que el tancament ha generat rebuig entre els treballadors i també entre les empreses que hi anaven a fer els tràmits.

Recupera aquí tota l’entrevista:

1224total visits,1visits today