Sindicalisme Llibertari. Manifest de la CGT de Girona pel 1 de Maig de 2016

image001

El treball ha patit una brutal agressió per treure tots els frens a l’explotació capitalista. S’han inventat dreceres per incrementar la propagació de la precarietat laboral, des de les empreses de treball temporal, les subcontractes, fins als falsos autònoms, que han impactat com un temporal sobre la classe treballadora.

A més de l’explotació, l’objectiu de crear treballadores precaries i aturades en un sistema on tenir feina i ingressos va lligat als drets més elementals de la vida és trencar els vincles socials de les persones i la sensació de pertinença a una comunitat, destruir la solidaritat i eliminar la reciprocitat entre companyes, i finalment en no tenir una feina estable impedir la creació d’una consciència de classe treballadora conduint a la passivitat.

L’estat, sempre de part dels explotadors, també ha destrossat les lleis laborals perquè les treballadores siguin acomiadades més fàcilment que mai i estiguin indefenses sense força de negociació col·lectiva, injectant la creença que no hi ha possibilitat de rebel·lió. Els sindicats grocs a més s’han convertit en una altra eina del poder pel control del treballador, generant desconfiança en l’organització com a forma de lluita i sembrant la impotència.

L’objectiu del sindicalisme anarquista és una nova organització de la vida. La força de l’anarcosindicalisme mai estarà sotmesa a lleis fetes a mida dels que viuen del expoli dels altres, i no tolerem que el poder ens imposi la manera en què podem lluitar. El sindicalisme llibertari és i ha de ser revolucionari, i no s’aturarà fins aconseguir la completa transformació social.

És per això que com sempre ha fet, també es reinventa cap a noves formes de lluita per crear llaços de solidaritat imprescindibles. Implicant a tota la societat, moviments socials, veïnes, amigues, barris sencers. Totes aquelles persones més properes, en les quals confiem, disposades a donar suport, ajudar en la resistència, boicotejar i sabotejar la patronal, les empreses, les botigues, als esquirols, es a dir polititzant tota la nostra vida diària.

La lluita sindical implica d’aquesta manera a tota la societat, va ser la major força de l’anarquisme i també ho és ara. El sindicalisme llibertari és organitzat, combatiu, col·lectiu. És acció, i no està subjecte a cap límit. Crea espais de lluita que són impossibles de ser ignorats, i està fora del control de l’estat. És una xarxa de suport mutu. És poder popular. És revolució. És un nou món lliure!

Avui i sempre prenem els carrers!

Visca l’1 de maig i visca la lluita de la classe treballadora!

1005total visits,2visits today

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.