Roda de premsa per protestar per la manca de personal

Davant Subdelegació del Govern (Av 20 de juny, num 2 de Girona) a les 11:00 del dia 30 de març

 Tots els que pugueu acostar-vos aprofitant l’hora d’esmorzar per a ser més en la concentració i tenir més visibilitat us agrairem la vostra important presència.

 Aquesta roda de premsa és amb motiu de la campanya “Vull una cita” en que la Junta de Personal denunciem la situació de manca de personal i recursos per part de l’Administració que s’evidencia en un important endarreriment de la cita prèvia pel que fa a dependències de l’Administració General de l’Estat com ara Trànsit, INSS, SEPE, DNI, Estrangeria, NIE, etc.

A més de denunciar la privatització de serveis d’atenció telefónica i plataformes virtuals que fan minvar la qualitat de l’atenció que el ciutadà es mereix.

A l’acte estarán presents a més de la Junta de Personal, membres de centrals sindicals (CGT, CCOO, UGT, USOC, CSIF, Fedeca) i d’altres col·lectius de la ciutat.

************

Adjuntem article del diari de Girona:

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2017/03/29/funcionaris-lestat-denuncien-llargues-cues/837291.html

Els funcionaris de l’Estat denuncien les llargues cues virtuals de la «cita prèvia»

Lamenten que la falta de recursos i de personal de l´administració fa que tràmits com l´expedició del DNI s´endarreixin fins a un mes i mig

Les denúncies i queixes per part de sindicats i usuaris pels col·lapses i llargs temps d’espera per obtenir una cita amb l’administració (com renovar un DNI) són habituals. Ara, però, els mateixos treballadors de l’administració general de l’Estat (AGE) a Girona han denunciat que aquests endarreriments són a conseqüència de la falta de personal i de recursos, en detriment d’un bon servei públic.

La Junta de Personal Funcionari i el Comitè d’Empresa de l’AGE a la demarcació de Girona ha denunciat aquesta situació i demà dijous, al costat de membres de centrals sindicals i col·lectius de la ciutat, preveuen llegir un manifest davant la subdelegació del Govern espanyol a Girona per reivindicar més personal al servei de l’administració, aturar les externalitzacions i privatitzacions de recursos públics i un accés igualitari a les administracions.

En el manifest recorden que des de l’inici de la crisi «l’escenari de retallades i manca de personal a l’administració» s’ha «anat fent cada cop més insuportable» per als funcionaris i usuaris, també a Girona. En concret, afirmen que «la manca de reposició de personal funcionari» i «de recursos més que generalitzada» han «anat desprestigiant i afeblint el servei públic que nosaltres defensem».

En el cas de la cita prèvia, asseguren que «ha estat un dels elements que més han maquillat la situació de desballestament» dels serveis «desplaçant les cues que fins ara ocupaven els carrers» a una «espera virtual» que «dóna una sensació de normalitat aparent». Una «normalitat aparent» que «es trenca quan bona part dels tràmits que realitza aquesta administració (i que són essencials per a la vida de molts ciutadans) s’estan endarrerint més d’un mes, o mes i mig com podrien ser l’expedició d’un DNI, la jubilació d’un treballador, la renovació dels papers d’un treballador estranger o una prestació d’atur».

Els serveis d’atenció telefònica

En paral·lel, denuncien l’externalització de serveis com l’atenció telefònica i plataformes virtuals, que l’AGE «no gestiona» i, «per tant, no pot donar un servei adaptat a les necessitats». A més, les línies telefòniques i les plataformes virtuals també «dificulten l’accés a l’administració» de certs col·lectius que poen tenir dificultats, com la gent gran, persones estrangeres, en risc d’exclusió… i «no garanteix l’accés en igualtat de condicions a l’administració».

En el manifest, els empleats afirmen que les solucions aportades fins ara per les autoritats «no han estat suficients, ni han tocat les principals mancances», de personal i «donar un servei mínimament digne a la ciutadania» i consideren que cal augmentar els recursos per «reduir esperes i garantir l’accés a l’administració».

1627total visits,6visits today

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.