Roda de premsa per protestar per la manca de personal

Us adjuntem el comunicat de la Junta de Personal, noticies als diaris i el manifest conjunt que es va llegir el Dijous 30 a la roda de prensa que es va fer per protestar per la manca de plantilla

Salut!

 ****************************

A TOTA LA PLANTILLA,

Dijous 30 de març vam convocar conjuntament Junta de Personal i Comité d’Empresa una roda de premsa davant Subdelegació del Govern.

En aquesta roda de premsa vam denunciar la situació de manca de personal i recursos per part de l’Administració que s’evidencia en un important endarreriment de la cita prèvia pel que fa a dependències de l’Administració General de l’Estat com ara Trànsit, INSS, SEPE, DNI, Estrangeria, NIE, etc.

A més de denunciar la privatització de serveis d’atenció telefónica i plataformes virtuals que fan minvar la qualitat de l’atenció que el ciutadà es mereix.

A l’acte vam estar presents a més de la Junta de Personal, membres de centrals sindicals i d’altres col·lectius de la ciutat.

Agraïnt per avançat la vostra atenció, us adjuntem el manifest llegit per part de membres de la Junta de Personal i el Comité d’empresa, i una sèrie d’enllaços de premsa i televisió amb la notícia:

http://www.diaridegirona.cat/comarques/2017/03/29/funcionaris-lestat-denuncien-llargues-cues/837291.html
http://www.ccma.cat/324/els-funcionaris-de-lestat-a-girona-reclamen-un-20-mes-de-personal-per-reduir-les-esperes-i-donar-millor-servei/noticia/2781052/
http://www.diaridegirona.cat/comarques/2017/03/30/funcionaris-lestat-girona-reclamen-mes/837652.html
http://www.gerio.cat/noticia/271519/els-funcionaris-de-l-estat-a-girona-reclamen-un-20-mes-de-personal-per-reduir-les-esperes-
http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/noticies-324/telenoticies-comarques-de-girona/video/5659196/

http://www.emporda.info/economia/2017/03/30/funcionaris-lestat-girona-reclamen-20/350179.html
http://www.directe.cat/acn/747744/els-funcionaris-de-l-estat-a-girona-reclamen-un-20-mes-de-personal-per-reduir-les-esperes-

Rafael Muñoz (President de la Junta de Personal Funcionari de Girona)

*****************************

MANIFEST DELS TREBALLADORS DE L’ADMINISTRACIÓ GENERAL DE L’ESTAT A GIRONA

Des de l’esclat de l’anomenada crisi, l’escenari de retallades i manca de personal a l’Administració Pública s’ha anat fent cada cop més insoportable tant per les persones que hi treballem com pels ciutadans usuaris dels nostres serveis públics.

Les dependències de l’Amdinistració General de l’Estat a Girona no són una excepció a tal circumstància. La manca de reposició de personal funcionari i unit a una manca de recursos més que generalitzada han anat desprestigiant i enfeblint el servei públic que nosaltres defensem.

La cita prèvia, eina a priori al servei del ciutadà, ha estat un dels elements que més han maquillat la situació de desballestament dels nostres serveis, desplaçant les cues que fins ara ocupaven els carrers de la ciutat a una “espera virtual” que dóna una sensació de normalitat aparent.

Però aquesta ‘normalitat aparent’ es trenca quan bona part dels tràmits que realitza aquesta administració (i que són essencials per a la vida de molts ciutadans) s’estan endarrerint més d’un més, o mes i mig com podrien ser l’expedició d’un DNI, la jubilació d’un treballador, la renovació dels papers d’un treballador estranger o una prestació d’atur.

A més a més hem d’afegir les línies telefòniques i especialment les plataformes virtuals amb les que sovint s’han d’enfrontar els sol·licitants dels nostres serveis, dificulten l’accés a l’administració de col·lectius que tenen dificultats a l’hora de fer ús de l’administració electrónica: gent gran, persones estrangeres, col·lectius en risc d’exclusió, etc. Cosa que no garanteix l’accés en igualtat de condicions a l’administració.

Aquestes línies telefòniques i serveis informàtics han estat també externalitzats els darrers anys i ens trobem que la propia AGE no gestiona aquests recursos i per tant no pot donar un servei adaptat a les necessitats reals de la població.

Les solucions fins ara aportades per part de les autoritats que gestionen l’AGE a Girona no han estat suficients ni han tocat les principals mancances que hem assenyalat: més personal per poder tramitar i donar un servei mínimament digne a la ciutadania.

Si volem una administració seriosa, eficient, a l’alçada dels reptes del segle XXI i equiparable als països del nostre entorn hem d’augmentar els recursos destinats als nostres serveis públics reduïnt les esperes i garantitzant l’accés a la propia administració a través de diversos mitjans.

Per tant, per millorar l’atenció al ciutadà, reivindiquem:

 

Més personal al servei de l’Administració

Prou externalitzacions i privatitzacions de recursos públics

Accés igualitari a les administracions

 

 

620total visits,2visits today

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.