Els seus beneficis la nostra misèria

Primer de  Maig de 2016. Manifest Unitari dels moviments social de Girona

Com cada 1 de maig sortim al carrer, perquè som classe treballadora i ho volem reivindicar. Reivindiquem les nostres lluites  i les nostres ganes de seguir lluitant malgrat els cops cada més forts que ens etziva l’estat.

Volem cridar ben fort que no tenim por, que no callarem i que com més forta sigui la repressió aplicada per aquest sistema capitalista salvatge, més contundent serà la nostra resposta.

Que el sistema capitalista està evolucionant i radicalitzant-se és evident i ens n’arriben mostres cada dia. Mentre una part important de la població mundial s’està morint literalment de gana, els rics i poderosos de tot el món tenen empreses al Panamà i a altres paradisos fiscals i facturen més beneficis que mai amb guerres que maten milers de persones.

A l’Europa del capitalisme salvatgees reivindiquen hipòcritament drets fonamentals, s’apliquen receptes anti-crisi que ens ofeguen cada dia una mica més a totes les treballadores i es pacten acords amb estats per fer retornar refugiades de guerra, acords  que ens fan sentir realment avergonyides i impotents. És responsabilitat nostra exigir que les refugiades siguin tractades com allò que són: persones i que, en conseqüència siguin acollides.

A casa nostra les injustícies i desigualtats també fan estralls: és un terç de la població la que viu sota el llindar de la pobresa. I, enlloc de perseguir seriosament l’evasió d’impostos i el frau fiscal, els diferents governs retallen en sanitat i educació perquè no hi ha, diuen, prou diners.

I en tot aquest context i de forma totalment intencionada, es criminalitza la vaga cada vegada que n’hi ha una; una eina de lluita i pressió gràcies a la qual s’han aconseguit moltes de les condicions que tenim les treballadores a dia d’avui. Ens sotmeten a llargs i esgotadors processos judicials, com ho estan fent amb les nostres companyes encausades per participar de la Vaga General a Girona el 14 de novembre de 2012, i ens titllen de terroristes urbanes per voler construir un món millor Qualsevol espai d’organització popular és vist com una amenaça que s’ha d’eliminar.

Però malgrat  tot hi ha lluites ben vives a casa nostra, com la vaga indefinida de les companyes treballadores de les empreses subcontractades de Telefónica. Amb l’ocupació durant mesos de botigues, i els correscales i altres accions han vist superades amb escreix les seves expectatives. Gràcies a la seva feina constant han fet trontollar i tremolar als més poderosos. O com la Vaga de les companyes dels Transports Metropolitans de Barcelona contra la precarietat i la congelació salarial, per un transport públic i de qualitat i per una gestió transparent del servei. Totes elles són mostra clara que la lluita val la pena.

El sistema capitalista es radicalitza cap a una estructura més salvatge encara, i les nostres filles i nétes viuran en un món més competitiu, més explotador i injust. Tenim a les nostres mans la possibilitat i la responsabilitat de construir una alternativa que tingui en compte els interessos de totes per davant dels d’uns pocs. Organitzem-nos, plantem cara al capitalisme!!

Perquè dins del sistema capitalista no s’hi viu, s’hi lluita.

Per un 1 de maig anticapistalista!

La lluita és l’únic camí!

 

513total visits,2visits today

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.